Space Framing

SEFTON PARK ROAD
Refurbishment & Extension. St Andrews, Bristol.
Sefton Park 750x422
Like so many Victorian houses in Bristol, a badly designed extension had been added to the rear which made poor use of the available space. Arranged as two separate rooms over different levels (as is often the way in Bristol) the client wanted to open up the space and breathe life and warmth into the kitchen and dining area.

SEFTON-INTERIOR-750x1124

Sefton Pk Rd 1

SEFTON-EXTERIOR-750x500

SEFTON-INTERIOR2-750x1124

Techniques used

Socialising was key, and we worked closely with the client to produce a scheme which brought sociable cooking and eating together. Stylistically, it was important to retain some of the elegance and tradition of the area, and a classically simple cock-beaded kitchen and reclaimed flooring highlighted this, while a contemporary use of glazing brought natural light in through the roof to where it is most needed; the heart of the house.

We’re proud of this because

When social events in the summer decided to spill out into the garden, or while working from the kitchen table in the summer, the bi-fold doors could be flung wide open for a feel of the outdoors. The glazed veranda enabled the bi-folds to be kept open in three seasons, preventing rain entering through while keeping the connection open with the garden.

In fondest memory of Steve Onyett.