Space Framing

BUTTERCLIFFE
Extension and renovation. Long Ashton, Bristol.
Buttercliffe 750x422
The clients where well aware of the risk of putting in a planning application which more than doubled the footprint of the exiting one up one down house in this conservation area, but didn’t want to be conservative in their design choices. The challenge was to put together a planning application which was sensitive to the locality while allowing the imagination and invention of the graphic designer client to shine.
Techniques used

A contemporary combination of vertical and horizontal timber cladding works harmoniously with the stonework of the existing building and allows the rustic style of the old to blend with the crisp lines of the modern.

We’re proud of this because

‘Upside-down’ living meant that the main living space could extend into the roof, and a vaulted ‘cathedral’ ceiling adds speciality to the kitchen dining room. The beautiful stonework of the existing building became a feature wall to bring the rustic nature of the building into the living area.

buttercliffe

buttercliffe

buttercliffe

buttercliffe